Wat je kunt bekijken op alle streamingdiensten: een overzicht (2024)

De streamingdiensten vliegen je om de oren nu elk jaar weer nieuwe video on demand-platforms de Nederlandse markt op worden gebracht. Je vergeet soms wat je kunt bekijken door het oerwoud van videodiensten, maar gelukkig schiet Streamwijzer te hulp. In het onderstaande overzicht vind je wat voor films en series (en soms ook sportuitzendingen) op alle Nederlandse videoplatforms te vinden zijn.

Wat je kunt bekijken aan films en series op de streamingdiensten in Nederland

Momenteel zijn de onderstaande streamingdiensten het grootst en meest bekend in Nederland. Er zijn er echter nog meer, waarvan je een compleet overzicht van het laatste nieuws en de volledige informatie vind op de nieuwspagina van Streamwijzer. Daar vind je ook meer over de prijzen van abonnementen op de verschillende videodiensten.

1. Netflix

Op het moment van schrijven is Netflix nog steeds, sinds de introductie in de Nederlandse markt in 2013, de marktleider van de streamingdiensten. Je kunt op het video on demand-platform kijken naar allerlei aangekochte titels, waaronder momenteel Pulp Fiction, Fight Club en Top Gun: Maverick. De marktleider heeft echter behoorlijk last van de snelle opkomst van de onderstaande streamingdiensten, want deze concurrenten trekken steeds meer uitzendrechten van hun programmering in om klanten naar de eigen videodienst te trekken. Hierdoor zijn al allerlei titels van bijvoorbeeld Warner Bros. Discovery (Friends, The Big Bang Theory, The Dark Knight) en The Walt Disney Company (Avengers: Infinity War, The Lion King, Modern Family) verdwenen naar de concurrentie.

Netflix moet het dan ook steeds meer van haar eigen Original films en series hebben. Door de jaren heen is dit een flinke lijst geworden, want de kans is klein dat je nog nooit gehoord hebt van La Casa de Papel, Bridgerton, Ozark, Vikings: Valhalla, Formula 1: Drive to Survive, Undercover, House of Cards en andere hitseries. Ook eigen films zijn echter populair, met onder andere Ferry, 6 Underground, Svart Krabba, The Power of the Dog, Army of Thieves. Een compleet overzicht vind je in de lijst met het aanbod van Netflix in Nederland.

2. Disney+

Op het video on demand-platform van The Walt Disney Company zijn films en series uit zes categorieën te vinden: Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic, Marvel en Star. Disney’s aanbod is veelzijdig (met o.a. The Lion King), terwijl Pixar zich op animaties als Toy Story focust. Het Star Wars-universum (The Mandalorian) en de Marvel Cinematic Universe (Avengers: Endgame) zitten bomvol actie en avontuur, terwijl National Geographic ons de wonderen van de wereld toont.

De laatste categorie—Star—is de breedste. Hier vind je van alles uit verschillende genres, maar in ieder geval met de focus op volwassenen. Disney+ is dan ook zeker niet alleen meer een videodienst voor kinderen. Onder deze titels vallen bijvoorbeeld Grey’s Anatomy, The Walking Dead en Modern Family. Een compleet overzicht van alle films en series op de streamingdienst vind je in het aanbod van Disney+ in Nederland.

3. HBO Max

De gloednieuwe streamingdienst HBO Max heeft in Nederland vijf zogeheten ‘content hubs’, waaronder films en series van een bepaalde studio vallen. In het aanbod van HBO Max in Nederland vind je welke titels dit precies zijn. Deze content hubs zijn HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network.

Je kunt HBO kennen van klassiekers als Game of Thrones, The Sopranos en The Wire, maar ook van nieuwe hitseries als Euphoria. Verder maakt de streamingdienst zelf ook eigen titels en onder deze Max Originals vallen o.a. The Flight Attendant en Peacemaker. Warner Bros. is een wereldberoemde filmstudio die bekend is van onder andere Harry Potter en The Matrix, maar ook bijvoorbeeld Supernatural en Friends. Daarnaast kun je DC kennen van superheldencontent als The Dark Knight en staat Cartoon Network bekend om geanimeerde titels als Looney Tunes. Ten slotte heeft HBO Max ook door een samenvoeging het aanbod van discovery+ erbij en eveneens een selectie van aangekochte titels, waaronder Schitt’s Creek.

4. Viaplay

Viaplay is vrij uniek in Nederland, omdat het naast HBO Max een van de weinige partijen is die zich behalve films en series ook focust op sport. Zo stream je er Formule 1, maar ook darts, voetbal en meer. Ook vind je er Viaplay Originals als Partisan, Hayu’s realityprogramma’s als Keeping Up With The Kardashians en daarnaast titels van DreamWorks Animation, STARZ(PLAY), Lionsgate en 3rd party content.

In het overzicht van het aanbod van Viaplay in Nederland vind je precies welke titels hier allemaal onder vallen. Daar kun je zien wat voor films en series er momenteel op de streamingdienst te zien zijn, maar ook welke sporten er in aantocht en/of momenteel te streamen zijn.

5. Amazon Prime Video

Amazons streamingdienst Prime Video behoort tot één van de grotere gevestigde streamingdiensten van Nederland. Hier kun je allerlei aangekochte titels streamen met een abonnement, maar daarnaast is het ook mogelijk om films en series die niet in het aanbod vallen via aanvullende kanalen of losse transacties te huren of kopen. Meestal lanceert Amazon Prime Video elke maand wel een paar grote toptitels die op andere streamingdiensten nog niet te zien zijn en die recentelijk nog in de bioscoop te zien waren. Enkele voorbeelden hiervan zijn John Wick: Chapter 4 en Creed III.

Verder heeft de streamingdienst in het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland een selectie van populaire Originals opgenomen, waaronder Hanna, The Man in the High Castle, The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys en The Wheel of Time. Verder werkt Amazon samen met Nederlandse televisiezenders, waardoor tv-programma’s als Million Dollar Island en Het Jachtseizoen er te streamen zijn.

6. Pathé Thuis

In dit overzicht van videodiensten is Pathé Thuis nét iets anders dan de rest, omdat je er geen vaste prijs per maand voor betaalt. Je kunt dus gratis een account aanmaken en vervolgens per film beslissen of je hem wilt kopen of huren. Series zijn er momenteel niet in het aanbod terug te vinden. Wel is Pathé Thuis doorgaans één van de streamingdiensten die nieuwe bioscoopfilms als eerste online beschikbaar stelt. Daarnaast is er een groot aanbod van klassiekers terug te vinden die in veel gevallen niet bij andere streamingplatforms te zien zijn.

In het nieuwsoverzicht van Pathé Thuis vind je wat de laatste titels zijn die deze streamingdienst toe heeft gevoegd. Enkele recente voorbeelden die snel online verschenen waren Wonka, Barbie en Wish. Verder kun je in de Top 10 van meest bekeken films vinden wat op dit moment de populairste content van de videodienst is.

7. NLZIET

Deze streamingdienst is een soort verzameling van verschillende televisiezenders, waardoor het mogelijk is om tv via het internet live te streamen in plaats van bijvoorbeeld via de kabel te kijken. Hierdoor kijk je bijvoorbeeld naar NPO 1, 2 en 3, maar ook naar RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6 en 9, Net5 en een grote selectie van lokale kanalen.

Daarnaast is er content van meerdere streamingdiensten bijeengevoegd. Hierdoor kijk je allerlei programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één video on demand-platform terug wanneer je ze gemist hebt. Ook zijn televisie-uitzendingen terug te kijken, waardoor je in het verleden hier als eerste de mogelijkheid hebt gehad om naar de nieuwste episodes van Manifest, Grey’s Anatomy en andere hitseries te kijken. Via de informatiepagina van NLZIET vind je wat er allemaal op de streamingdienst is verschenen.

8. Videoland

RTL’s streamingdienst Videoland heeft heel wat titels van andere merken aangekocht, maar staat bij de meeste kijkers vooral bekend om haar unieke Nederlandse Originals. Zo stream je er veel reality van eigen bodem, waaronder Temptation Island, Ex on the Beach: Double Dutch, De Bachelor en Expeditie Robinson.

Verder is het mogelijk om live tv te kijken, want de zenders van RTL 4, 5, 7 en 8 zijn allemaal via Videoland te streamen. In het aanbod van Videoland vind je wat voor titels er dagelijks in Nederland worden toegevoegd door RTL.

Bekijk het laatste nieuws van Videoland 🇳🇱

9. Apple TV+

Op de informatiepagina van Apple TV+ vind je alles wat je graag zou willen weten over deze streamingdienst van wereld’s bekendste smartphonemerk. Deze werd een paar jaar geleden gelanceerd met hoge verwachtingen. Het aanbod is niet heel uitgebreid, maar er staan wel een paar bekende toptitels op. Hieronder valt bijvoorbeeld de Oscarwinnende film CODA, maar ook Foundation, Greyhound, Masters of the Air en andere kijkcijferkanonnen.

10. Cheflix

Wie houdt van koken, is bij deze nieuwe culinaire streamingdienst helemaal op zijn plaats. Op Cheflix, de ‘Netflix van Michelin chefs’, vind je masterclasses van sterrenchefs als Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma en Julien Abourmad. En de lessen zijn voor iedereen: van beginnende thuiskoks tot ervaren chefs. Masterclasses bestaan uit ongeveer 15 videolessen van elk 10 minuten, waardoor je op je eigen tempo kunt leren. Voor een overzicht van de beschikbare koks en masterclasses ga je direct naar het aanbod van Cheflix in Nederland.

11. SkyShowtime

SkyShowtime is een van de drie nieuwe streamingdiensten in Nederland in 2022 naast HBO Max en Viaplay. In oktober is hij live gegaan in de Nederlandse markt. Doordat het een joint venture is van de grote mediabedrijven Comcast Corporation en Paramount Global, zijn er titels op te vinden van acht grote studio’s: Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peaco*ck, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon.

Je kunt hierbij denken aan Nickelodeon-programma’s als iCarly en Avatar: The Last Airbender, maar ook aan Yellowstone, The Stand, Dr. Death en The Good Wife. Voor een completer overzicht bezoek je de pagina met het aanbod van SkyShowtime in Nederland. De prijs van een abonnement is €6,99 per maand of €54,99 per jaar.

12. Alle andere streamingdiensten

Hierboven vond je een beknopte samenvatting van het aanbod van een aantal van de meest bekende streamingdiensten van Nederland, maar er zijn er nog veel meer te vinden in ons koude kikkerlandje. Ga naar het overzicht van alle streamingdiensten in Nederland om meer informatie te vinden over video on demand-platforms als Film1, meJane, Hayu en Picl, maar ook om te vinden wat de huidige prijzen en mogelijke kortingsacties zijn van de bovengenoemde streamingdiensten als Disney+ en HBO Max.

Hier kun je films en series kun je vinden als ze nergens online te zien zijn

Mocht je een film of serie niet op één van de bovenstaande streamingdiensten kunnen bekijken, dan is het vaak nog mogelijk om hem via een TVOD-dienst online te huren of kopen. Mocht dat geen optie zijn, dan is er altijd nog de klassieker: de DVD-box (of Blu-ray). Je kunt hier bij Bol en hier bij Amazon vinden wat voor films en series ze momenteel allemaal te koop hebben.

Wat je kunt bekijken op andere soorten streamingdiensten

Hierboven bespreken we natuurlijk streamingdiensten met een focus op films en series, maar streaming wordt steeds breder. Zo kun je muziek luisteren onder andere luisteren via Spotify en stream je games bijvoorbeeld bij Google Stadia, terwijl je luisterboeken kunt streamen bij Storytel. Op onze informatiepagina over streamen vind je allerlei informatie over streaming in Nederland, van podcasts tot sport en van films/series tot luisterboeken. Veel streamingplezier gewenst!

Wat je kunt bekijken op alle streamingdiensten: een overzicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.